Tutustuthan huolellisesti näihin ohjeisiin ennen ensimmäistä ratsastustuntia!

Huolehdithan, että ratsastuksenopettajalla on aina voimassa oleva ratsastajan/huoltajan/tm. puhelinnumero hätätilanteiden varalle sekä tiedon kulkua helpottamaan.

Ratsastajia ei ole vakuutettu erikseen tallin puolesta. Jokainen liikkuu alueella omalla vastuullaan. Edellytämme kaikilta tapaturmavakuutusta!

Miten valmistautua ratsastustuntiin?

Saavuthan paikalle viimeistään 15 minuuttia ennen tunnin alkua ja varaat aikaa hevosen varusteiden purkamiseen myös tunnin jälkeen! Saat harrastuksesta eniten irti, kun tutustut hevosiin myös maasta käsin. Ratsastuksenopettajaltasi voit kysellä myös tallin hoitajatoiminnasta! Mikäli jokin asia mietityttää, niin tallin henkilökunnalta, opettajalta ja hoitajilta voi aina kysyä apua!

Huomioittehan,että talli ei korvaa tai muuten vastaa sinne jätetyistä tai siellä kadonneista tavaroista! Arvoesineet, esim. lompakko ja kännykkä, kannattaa pitää mukana tai jättää kotiin!

Miten peruutan ratsastustuntini?

Tuntiperuutukset tekstiviestitse omalle opettajalle! Emme vastaanota peruutuksia sähköpostitse.

Kauden aikana saa peruuttaa kolme tuntia (10h kortilla 2 tuntia) rästimisoikeudella. Tunti on peruutettu oikein jos se perutaan 2vrk aikaisemmin, mielellään jo heti kun tiedät mahdolliset menosi. Sairastapauksissa peruutus on tehtävä ennen klo 13.
Rästien varaukset on suoritettava heti kun mahdollista! Mikäli rästejä ei ole saatavilla, ole itse aktiivinen ja kysy rästejä aina kun olet paikalla. Rästit on ratsastettava pois kuukauden sisällä peruutuksista. Rästejä ei saa siirtää seuraavalle kaudelle eikä peruutettua rästituntia korvata.

Mitä ratsastusvarusteita ratsastaja tarvitsee?

Turvakypärä
Käsineet
Korolliset kengät
esimerkiksi kumisaappaat, ratsastuskengät
Ratsastushousut tai joustavasta kankaasta olevat housut

Jotta ratsastustunti sujuu mukavasti, säänmukaiset vaatteet ovat tärkeässä roolissa. Etenkin pakkasilla suosittelemme kunnon toppavaatteita ja kerrospukeutumista! Suosittelemme myös turvaliivin käyttöä! Tallilltamme voi tarvittaessa lainata turvakypärän ja raipan.

Mikä on tallin pakkasraja?

Pakkasraja on -20 astetta ja kovalla tuulella -15. Tuntien perumisesta ilmoitetaan aina erikseen, kausikorttiin kuuluu kiinteästi kaksi teoriatuntia.

Mikä on tallin painoraja ratsastajalle?

Ratsastajan painoraja on n. 80kg. Painorajaan vaikuttaa nostavasti tai laskevasti ratsastajan kehonhallinta, ratsastustaito, aikaisempi kokemus ja ratsastuksen kesto. Talliltamme löytyy myös suurikokoinen Jyllanninhevosruuna Max, jolla myös isokokoisemmat pääsevät kokeilemaan ratsastusta.
Talli ei ole velvollinen korvaamaan tunteja painorajan selkeästi ylittyessä.