Punametsän tallissa on alusta pitäen panostettu hyvään yhteishenkeen, sekä hevosten fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin.

Ville ja Donna tarhassa


Niin omat kuin hoitohevosemmekin saavat viettää hevosen elämää isoissa tarhoissa toistensa seurasta nauttien. Näin vältämme turhat kahinoinnit tunneilla. Hevosemme ruokitaan hyvin, sekä yksilöllisesti ja kun hevostemme ehdoton maksimi työmäärä päivässä on 3h, (suurimmaksi osaksi vain 2h päivässä), pysyvät ne iloisina ja pirteinä läpi työvuosiensa. Sunnuntai on tuntihevosten vapaapäivä.

Asiakkaidemme käytössä on iso, aidattu ja valaistu hiekkapohjainen (40×60 m) ratsastuskenttä. Tallillamme ei ole maneesia. Yksityisratsukoilla on koko ajan käytössään oma puoli kentästä. Pyrimme perehdyttämään oppilaamme ratsastuksen lisäksi myös hevoseen eläimenä, sen tarpeisiin ja käyttäytymiseen.

Kun tuntihevosemme työvuodet tulevat täyteen ne siirtyvät viettämään hyvin ansaittuja eläkepäiviä edelleen kotitallillaan niin kauan, kun terveyttä ja pirteyttä riittää. Emme myy vanhoja hevosiamme pois. Nykyiset tuntihevosemme yksityiskohtaisine tietoineen löydät kotisivuiltamme sivulta Hevoset. Moni vanhoista hevosystävistämme laukkailee jo vihreillä laitumilla ja heidät löydät Muistoissa-sivulta.

Punametsän Ratsastuskoulu Oy:n omistaa Erja Hämäläinen, joka toimii myös ratsastuskoulun opettajana. Erjalla on alalta vankka 40 vuoden kokemus.

Tunnelmia tallilta

Punametsän tallin historia

Aluksi oli Anja, Viljo, Riitta ja Harri sekä Tähti ja siitä se kaikki sitten lähti. Ensimmäisen vuoden melkein tyhjällä pellolla seisoi viiden hevosen parakkitalli – ei ollut sähköä, ei kenttää eikä paljon muuta, kuin kova innostus ja työhalu. Seuraavana vuonna alkoi nousta uusi tallirakennus kovaa vauhtia ja samalla saatiin 20x60m suuruinen kenttä, sähköt, parkkipaikka ja tietysti uusia hevosia; Cerberos, Zina, Tupuna, Minnie ja Beer. Uuteen talliin hevoset muuttivat tammikuussa 1981.